GOTT NYTT ÅR!!


Dagens "Vill ha"


Slängde ihop en liten "outfit" som jag skulle vilja ha!
 Föst och främst en barbackasadel Iberica, som påminner lite om en spansk sadel, har alltid velat ha en barbackasadel, först för att dom är så sköna att sitta i, sen gillar jag att den är bomlös och man känner hästen på ett annat sätt!
 Sen såklart en passande sadelgjord oxå!
 I outfitten finns oxå ett par vanliga stigläder från hööks och när man ändå håller på så, ett par snygga "akademiska stigbyglar" oxå :)
 Det snygga GG pannbandet har jag redan^^

Trixade lite

Idag övade vi på "fot", jag ska ju lära Melinda spansk skritt, så då var målet att hon skulle lyfta foten/benet ännu högre, och det lyckades hon bra med, och det tog inte lång tid alls! Hon förstod vad jag ville, sen får vi öva på det igen några gånger så att det värkligen sitter ;)
Sen övade jag på stegran, det har jag bara övat med henne en gång, det har hon lite  svårare att lära sig, men idag lättade hon kanske 2cm från marken dom sista gångerna, är en bit kvar men det är inte någon brådska! :)
Det får ta den tid det tar för jag vill inte stressa fram det!! Då kan det vara farligt i framtiden..
Sen tog belöningen slut så jag ville inte hålla på så mkt längre ;)

Hoppträning

Idag hoppade vi lite tidigare än vad vi brukar, gjorde lite galoppjobb och tränade lite galoppombyte, gick väl sådär, sen hoppade vi lite linjer och i slutet blev det rätt mkt svänga och tänka, kanske lite överkurs för Melinda men hon gjorde det helt ok och hon klarade det ju :)
Kommer en film senare när jag har tid och ork att slänga ihop något ;)

Skuttade lite!

Idag var det tänkt att jag skulle rida lite olika ridvägar, men Elin och Moa skulle ner och rida och dom skulle hoppa lite, så hängde på lite grann :)
Melinda var jättesnäll idag, men lite dåligt med bjudningen!
Vi skuttade bara över ett litet hinder och sen blev det lite studs, Melinda har varit så snäll på sistone :)
Det är mkt roligare för båda då och hon har börjat slappnat av på ett helt annat sätt!
Hoppas det går lika bra på hoppträningen imorgon! :)

Ibland är hon bara för underbar!!

Red i ridhuset idag, Elin var där nere och red landaro samtidigt oxå men det var inget som störde alls!
Skrittade fram henne rätt så länge, och hon kändes mjuk o fin :)
Sen började jag trava längs fyrkantsspåret o gjorde lite volter, mm.
Melinda var helt underbar att rida idag, hon slappnade av och hon gjorde allt som jag bad henne om, osv!
Jag var så himla stolt, även galoppen gick väldigt bra idag! Och de e inte ofta det går så här bra, så jag e GLAD!
Hoppas Melinda tycker det var ett ok ridpass också! :)

Ibland kan man bara älska den hästen för mkt <3

GOD JUL!

Hoppas att alla har haft en toppendag :)! Själv har jag haft det trevligt, på förmiddagen fram till ca 3 så var jag hos pappa och hade trevligt, hälsade på farmor o farfar. Sen åkte jag o Niklas hem till mamma och tittade på Kalle, senare åkte vi till Gudrun och Lars (min styvpappas föräldrar, mm) vi fick god mat, osv!
Fick många fina jullklappar!












Fick lite mer pengar och en klocka av farmor o farfar :)
Supernöjd med ALLA fina julklappar!


Bildbomb

Det var dimmigt ute, så blev inga toppenbilder, sen har jag inte orkat redigera dom så ni får ta dom som som är!














Har fler men orkar inte lägga upp dom :)


Uteritt

Skrittde våran vanliga runda, fredrik var med som vanligt!
Det snöade och blåste lite så inte världens bästa väder, men vi överlevde!
Red barbacka eftersom de var så kallt, melinda gillade inte heller vädrt så mkt, men hon tyckte ändå att det var kul att komma ut :)

Idag

Melinda och jag busade idag, båda tycker det är kul, så vf inte? ;)
Vi busade inte så länge för sen kom Monica ner med Sylve.
Melinda är så glad och trevlig när hon fått gjort sånt som hon tkr är kul och inte behöver anstränga sig så mkt :)

Busdag

Idag tänkte jag longera, men det var ingen i ridhuset så jag släppte henne :)
Sen busade vi runt lite, Melinda tyckte det var jättekul! Jag me^^

Vila

Idag åkte jag till pappa en sveng, så Melinda fick vila. Mamma var snäll och mockade.
Mamma ringde och sa att när hon var där så var melinda hängig och så, så dom skulle hålla ett öga på henne så det inte var något med koliken som kommit tbx.


Hoppträning

Idag varr det hoppträning :D
Melinda var lite upp o ned i början men sen gick det åt rätt håll! Hon kändes hyfsat fin idag, hon fick ett utbrått i galoppen en gång, men det var nog för att hon var trött, vi började med galopparbetet.. Vi lekte lite med tre bommar som Elin lagt ner, sen hoppade vi studs(kom i trav) och efter det la vi in en oxer efter studsen :)
Sen hoppade vi en linje på slutet, i slutet höjde vi så att vi fick hoppa lite högre. Tror det låg på runt 90 då, inte jättehögt, men det är högt för oss med tanke på att melinda bara varit regelbundet hoppad i ca ett år :)
Hon e så duktig :D

Bomövning

Idag hade Zanna lagt ut en bomövning som dom gjort förra veckan på hoppningen, men det gick inte så bra, för innan jag äns kunnat börja så var hon trött, för hon höll bara på att bråka.
Men sen i slutet travade jag över bommarna och sen galopperade jag lite men hon sprang bara iväg o var jobbig så travade bara. Sen satte Zanna upp ett litet hinder som vi skuttade lite över, travhoppade i början för att hon inte skulle rusa emot hindret´, sen galopperade jag ;)
Inte så nöjd med dagen men vi får hoppas att det går bra imorgon på hoppträningen :)

Superpigg häst!

Nu när det är så halt ute så kan ju inte hästarna göra av med sin energi på samma sätt i hagen och nu har Melinda inte gått så hårt på sistone, aå idag när jag skulle rida var hon superpigg!
Så jag skrittade fram rätt länge, sen galopperade jag av henne.. hon var sä jäkla pigg så tog lång tid innan hon blev lite trött. Sen när hon lugnat ner sig lite så jobbade jag lite i galoppen, sen travade jag lite och red över några travbommar, som gick jättebra. Sen gjorde jag några bakdelsvändningar och lite skenkelvikning i skritt :)
Melinda var jättefin i sluet och hon var rätt svettig..
Men tycker hon var duktig idag!


Promenadritt

Fredrik och jag har bestämt att han ska följa md mig varje söndag när jag skrittar ut, för han tycker att han behöver mortion, så då går han med oss sistarundan.
Red barbacka och med repgrimma idag, och det gick bra, ända tills vi skulle gina mellan ett träd och några stockar som låg på marken det gick bra hela tiden tills vi passerade, då vejade hon för stockarna (kanske lite mkt) så hon höll på att klämma mitt ben mellan trädet. Så jag kastade över benet för att jag inte skulle klämma det, men hann skrapa i det ändå, fast på innsidan. Så Fredrik fick kasta upp mig igen sen eftersom jag slängt mig av..
Men sen gick det bra iaf. Liite halt men det gick bra, Fredrik höll på att halka några gånger men han ramlade inte iaf.
Melinda tkr det är jättekul att få komma ut men eftersom hon inte mådde bra igår så har hon stått i en sandhage utan sina kompisar, så hon var väldigt pigg! Fast hon är duktig, för märker hon att det är halt så tar hon det lungt :)

Började som en helt vanlig dag..

Idag kom jag till stallet ca kl 12, jag mockade sän tog jag in Melinda från hagen. Hon stog snällt på gången när jag borstade och gjorde iordning henne, precis som hon brukar göra!
Sen red jag ut en sveng, skrittade mest pga att det var halt på vägarna, travade där det inte var någon is, Melinda tyckte det var kul att få komma ut! Och hon var glad och framåt.
Sen när vi kom hem igen så borstade jag av henne lite snabbt och satte på henne täcket, sen fick hon gå in i boxen :)
Hon åt upp kraftfodret och åt lite på höet, så vi åkte hem sen. då var klockan ca 14. vi åt lite sen lunch och sen tänkte vi att vi skulle åka till vesterås, men när jag hämtar min mobil sen så har jag flera missade samtal från Monica i stallet, och ett från Gudrun, så jag ringde upp Monica och då berättade hon att Melinda fått kolik..
Så då var det bara tillbaka till stallet och promenera med henne.
Sen efter ca 45min kom veterinären och kollade melindas puls och temp, osv osv.
Som tur var så var det bara gaskolik, så inte något allvarligt!
Marianne var så snäll att jag fick komma in till dom och så fick jag jättegod mat av dom, lax o potatis :)
Jag var ut och tittade till henne en gång i timmen, sen varannan timme var jag ner till ridhuset och gick med henne, hon fick lite hötussar ibland oxå.
Jag åkte hem sen vid kl 23.45, då vågade jag lämmna henne för hon verkade må så pass bra, så tror inte det var några problem :)


Uteritt i duggväder

Red runt gaaloppbanan ungefär två varv, Melinda var grinig och tyckte inte om vädret, det duggade och blåste och var kallt. Vet inte varför jag envisaes med att rida ute då, men jag hade tänkt att jag skulle göra det så tänkte inte mer på de ;) Skrittade och travade lite, ville inte galoppera ifall det skulle vara halt någonstans :)


Ingen hoppträning

Hade jätteont i huvudet idag så blev ingen hoppträning, åkte bara till stallet en sveng och mockade och gossade :)
Sen åkte vi hem och jag försökte göra läxorna ist, som är jäättekuul..

Dagens ridpass

Red i ridhuset, i början gick det bra, men sen blev de nå knas, så då funkade det inge bra längre mellan oss.
Men vi löste det till slut och så slutade jag där för att det inte skulle bli något negativt. :)

Tömkörning

Tömkörde lite i ridhuset samtidigt som Zanna red på Lea, det gick bra och Melinda tyckte det var roligt, hon tycker fortfarande att det är läskigt när man ska byta varv när man byter sida på tömmarna, men vi får jobba på det!
Det var nästan att Melinda ville springa iväg ibland men det var nog bara för att hon är pigg :)
Hoppträningen imorgon blev inställd så vi ska hoppa på torsdag istället.

Uteritt

Idag red jag ut, Fredrik gick med haha ;)
Melinda vill ju inte komma när jag ska hämta henne ur hagen, så Fredrik fick hämta henne ist. Jag trodde inte att han skulle få hämta henne, men helt plötsligt kom han gående med henne utanför, haha! :p
Vi var ute i ca en timme, och fredrik var trött i benen när vi kom tillbaka, men Melinda var jättenöjd! :)
Hatar att de e så mörkt nu, hinner ju bara rida ut på helgerna och på tisdagar..

Vila

Melinda har gått rätt hårt hela veckan, så idag lät jag henne vila :)
Jag julpyntade i Melindas box, det blev jättefint! ;)


RSS 2.0