Det går bra ibland!

Idag red jag precis likadant som igår, det ärnda jjag gjorde annorlunda var att jag sket helt och hållet i hur hon gick och lät henne hitta formen själv, och idag gick det faktiskt helt ok bra! :)
Red till musik idag och det går alltid bättre när man gör det!

Dagens ridpass

Idag red jag mest på volt, hade ställt upp en upphöjd bom som jag red lite över, melinda ville inte riktigt och ja det gick inge vidare bra heller! Men men, får se om det går bättre imorgon :)
Inte kul att behöva bli sur på henne :(

Bus i ridhuset

Idag blev det bara lite bus i ridhuset! :) Melinda tyckte det var kul och Elin(lillasyster) skrattade när Melinda galopperade efter mig :) hehe
I slutet bad jag henne springa och busa lite själv för jag orkade inte springa mer, haha!
Och hon galopperade runt som en galning, huvudet högt och svansen i luftan.
Vi var nere i ca 20-30min, tränade även lite på "Hov"

I stallet..

Idag kom vi till stallet rätt sent, men jag masserade Melinda lite snabbt idag oxå, man kände skillnad i musklerna bara från att jag masserade henne igår. Det känns bra faktiskt!
Fredrik var snäll och hjälpte mig mocka :)


Massage

Idag stog jag och borstade melinda rätt länge och sen masserade jag igenom melinda och kände igenom musklerna, lite stelt här och var kan man säga, men ska försöka massera henne lite oftare nu :)
Mockade och pysslade lite!


Hoppträning

Idag gick det inte bra.. Melinda börjar bli brunstig och inget gick som jag ville.
Vi började med galoppbommar, det gick hackigt och tror detta var det sämsta vi gjort på lääänge? Melinda galopperade inte över utan hon hoppade över, och hon har gjort det många gånger förut!
Sen travade vi på kvartslinjen och vid C gjorde vi snett igenom, sen gjorde vi samma i galopp, först kunde hon inte äns trava rakt bara flamsade omkring, sen i galoppen gick det väl inte så mkt bättre. men fick henne att galoppera rakt iaf, men skänkelvikningen gick inte bra, har inte tränat det i galopp heller så det kan man ju förstå, sen ville hon bara byta galoppen hela tiden.
Efter det hoppade vi "bom, bom, bom, räcke" och till slut gick det väl helt okej! I slutet böt hon ut räcket mot oxer oxå :) och det gick nog bäst på hela passet. Sist hoppade vi en linje med "grind, räcke"
Hoppade inga höjder idag men det var skönt när Melinda inte var på topp!

Nytt inlägg

Igår kväll la jag in filmer från mobilen, och det var en hel del :O
Vanne när jag ska orka redigera alla dom.. Men det får väl bli nån då och då ;)


Idag..

Var bara en sveng till stallet idag och mockade, böt vatten, osv. Ville inte rida när det blåste så!
Var ut i hagen och hälsade på Melinda bara och gosade lite, hästarna mådde bra verkade det som :)

 -"vad jobbig du e matte" haha ;)


NY FILM! :)

Här kommer en film från 9/1 :) Kolla gärna om ni vill!

Markarbete

Idag red jag, Zanna och Kicki tsm i ridhuset :) Vi red över lite galoppbommar, och travbomar.
Jag värmde upp Melinda och så red jag lite över travbommarna. Melinda kändes fin efter ett tag och då skulle jag börja på galoppbommarna, men det blåste ju som f*n ute så helt plötsligt började det bara "låta" i hela taket, lät nästan som att det skulle blåsa av! Så hästarna blev ju livrädda! Och det lungnade inte ner sig heller.. men jag försökte en gång, men Melinda var alldeles spänd och kunde inte koncentrera sig, så vi slutade där, för det gick inte när det blåste så mkt och vi ville inte att det skulle hända ngt! Får göra nytt försök en annan dag :)

Dagens longering

linade Melinda i kapsonen en sväng idag, men kanske bara en halvtimme då hon var trött sen igår, hon fick ju gå rätt hårt :) Så hon fick ta det lite lungt!
Imorgon tar jag bussen till stallet så ska jag och Zanna rida lite bommar och kavaletti :)

Hej hopp!

Hoppträning

Dagens hoppträning gick bra, vi värmde upp med galoppbommar med ett galoppsprång mellan varje, sen hoppade vi lite linjer, och så. I slutet tränade vi på snabba svängar (träning inför omhoppning)
Linjerna gick bra! Det var trav in, och sen ett galoppsprång, oxer ut. Elin höjde och höjde oxern, och sista gången gick det skitbra! Då låg oxern på 1,15 :) De är det högsta Melinda hoppat med ryttare, så det var kul att det gick så bra! :)
Dom där snabba vändningarna gick inte så jättebra, hehe! Melinda är inte så duktig på snabba, trånga, svängar. Ena hållet gick det till slut men andra hållet satte vi inte riktigt.. Men vi skulle öva det rätt mkt nu framöver så dom blir snabba och smidigare ;)
Duktig polle!<3


Helmysig uteritt

Idag var jag i stallet på dan och Melinda var inte så sugen på att gå in, red "sistarundan", vägarna var bra tom så att vi kunde trava på dom och vädret var helt underbart! Det var lite kyligt men det var fint ute och solen sken :)
Melinda var lite tjurskallig i början och ville bara hem till sin "flock" men sen gick det bra :)
Helmysigt var det ute, nästan så jag kunde rida en sveng till ;)

Dagens ridpass

Idag red jag i ridhuset, blev lite senare än planerat.. Melinda var pigg och min plan var att träna lite på att rida på långa tyglar, Fredrik följde med och filmade så kommer senare när jag orkar redigera ihop något :)
Melinda var pigg o ville göra lite som hon själv tyckte i början men i slutet gick det bra!
Bjuder på en bild på oss :)

Ni kanske ser att det snöade, hehe

Ni läsare..

Jag har ingen koll på vilka som äns kollar på min blogg? Om det äns är någon som läser den?
Det var tänkt i början att jag startade den för att jag skulle hålla koll på Melindas utveckling, ect.
Men sen har jag skrivit om massa olika saker för andra ska läsa.
Komentera gärna vad du tycker om bloggen! Läser du min blogg?
Ska jag fortsätta med bloggen elr lägga ner den helt?


Löshoppning

Idag glömde jag bort att det var löshoppning, så kom precis när dom höll på nere i ridhuset, men ringde och frågade Elin om det gick bra att Melinda fick va me, och dom var snälla och lät henne vara det! :)
Det gick bra, fast somsagt är hon inte så mkt löshoppad så hon vände lite och var ingen riktig "ordning" men men :) Nöjd iaf!

Tömkörning

Tömkörde Melinda idag, lindade benen och allting, synd att jag inte tog någon bild ;)
Det låg 2 upphöjda bommar i mitten som jag tömkörde över, Melinda var duktig och galoppen var riktigt bra!
Melinda har blivit så mjuk även i tömkörningen, så man känner henne knappt nu!
Det var så kallt ute så alla känselspröt på mulen blev alldeles vita o frostiga.
Är nöjd med dagens pass! :)

Nytt i garderoben!

Idag var vi till Stigbergs gård och då blev det ett par ridbyxor. Fick ett presentkort i julklapp ju, så jag behövde bara lägga till ca 200kr :) Det fick bli ett par röda JW-ridbyxor, helskodda :)


Uteritt med Monica

Idag var det tänkt att jag och månika skulle rida i grindaskogen, men det är en vall som man måste rida förbi för att komma in i skogen men den var fylld av vattenn och is.. så det gick inte att komma förbi!
Så vi försökte rida en annan väg men vi kom inte fram  där helller, så då fick vi rida runt bara, i slutet red vi i sylves och tottes sommarhage :)
Melinda blev mest uttråkad idag men men, bättre lycka nästa gång ;)

Hoppträning

Idag var det hoppträning igen, Melinda var pigg och väldigt taggad, i början hoppade hon över bara en liten bom tom. Vi gjorde samma övning som vi gjorde förra veckan bara att denna gåången fullföljde vi den helt och de gjorde vi inte sist :)
Melinda var jätteduktig och jag tror aldrig att det gått så här bra någonsin :D
Melinda skötte sig verkligen bra och tyckte det var kul! Och det tyckte jag oxå!
Hoppas på att det går lika bra nästa onsdag. :)

MIN FINA TJEJ <3

Cover All- Ridhallar

Jag har alltid varit emot tältridhallar tidigare, dom har varit mörka och trista och fula!!
Men Cover all har lyckats otroligt bra med sina tältridhallar! Och sän jag red i en sån tälthall har jag nästan ändrat inställning, jag skulle häldre ha ett tält än ett i trä.
Priset skiljer inte enormt emot att bygga ett i trä, men eftersom det är så ljust och har sånt bra ljusinsläpp så behöver man inte andvända några lampor när det är ljust ute, så då sparar man mkt på elen. Sen det som jag gillade mäst med det ridhuset var att det är så tyst i det och jättebehagligt att rida i :)

Cover all beskriver sina tält såhär: 
"Pga. byggnadens form och ytmaterialets egenskaper ligger inte snö kvar utan glider av. Byggnaden konstrueras givetvis ändå efter gällande byggnorm och snözoner. Cover-All är konstruerad för att kunna tillverkas, levereras och monteras snabbt. Cover-Alls team av designer och ingenjörer producerar det mest innovativa och kompletta sortimentet på marknaden.
Den transparenta egenskapen hos Cover-Alls vävmaterial PowerTec III gör att man kan utnyttja dagsljuset maximalt. Innemiljön är tyst, vindtät och ljus. Tack vare Cover-Alls unika system för spänning av väven blir det aldrig några lösa delar som rör sig vid blåst.
Eftersom PowerTec III inte är värmeledande innebär det att hallen upplevs som varm vid kallt väder och sval när det är varmt ute."

Vissa tror att eftersom det är ett ärlt så låter det mkt mer när det regnar och glider av snö, men det gör det faktiskt inte, visst om du har trätak så låter det ju typ inte men tex ett plåttak så låter det ju ganska mkt när snön åker av, på tältridhuset "rutchar" det ju till men inte så farligt.
Det där med att det är varmt vid kallt väder och kallt vid varmt väder kan jag inte säga säkert,
har bara ridit i ett på sommaren men då var det svalt, sen vet jag inte om det blir varmt på sommaren?
Sän har jag hört att det är 15års garanti på dom oxå^^ Tkr också det är härligt att man kan bygga dom på så mkt olika sätt :)


(Klicka på bilderna för förstoring)


Dagens ridpass

Red i ridhuset, red på långa tyglar hela ridpasset (red dock bara ca 30-40min) I början var Melinda ganska pigg så hon ville gärna springa på lite och inte riktigt lyssna, så jag kortade upp tyglarna en aning och släppte efter när hon var där jag ville ha henne. Sen i slutet travade vi hur lungt som helst på långa tyglar och hon sänkte huvet och allt! :) Jättenöjd! och melinda var duktig :)
Bjuder på en bild från igår, min fina tjej <3

Slappdagar..

Igår var jag ju ute och fotade med Melinda och idag orkade jag inte göra någonting, så hon fick vila!
Stog och gosade en stund och så fick hon ny spånbal i boxen, så Melinda blev nöjd ändå :)

RSS 2.0